מעבדות מחקר והוראה
מעבדת בקרה. אחראי אקדמי: פרופ' ג'ורג' וויס
מהנדס המעבדה: ארקדי רפלוביץ'
מיקום: "מעבדת בקרה - חובה", בניין כיתות, חדר 202.
מעבדת בקרה, ניתנת במסלול "בקרה" בשנה ג', ד' , ומארחת גם את הסטודטנים מהנדסת מכונות, היא מבוססת על מערכות סרוו ובקרה, כולל בקרת טמפרטורה. המעבדה כוללת שישה ניסויים ,שמטרתם להדגים ולהמחיש צדדים תיאורטיים ומעשיים במימוש אלגוריתמים שונים של שיערוך ובקרה. במסגרת המעבדה נדרשים הסטודנטים לתכנן , לממש , לבדוק ולנתח מערכות בקרה לינאריות מסדר שני , לבצע אנליזה וסימולציות, אנלוגיות ודיגיטאליות, של מערכות בקרה שונות. ועוד. בין הניסויים : מערכת סרוו, ייצוב כדור על קורה, בקרת טמפרטורה, מחשב אנלוגי, סימולציות ועוד
המעבדה המתקדמת לבקרה. אחראי אקדמי: פרופ' בנציון בוברובסקי
מהנדס המעבדה: ארקדי רפלוביץ'
מיקום: "המעבדה המתקדמת לבקרה", בניין כיתות, חדר 202.
המעבדה המתקדמת לבקרה, ניתנת כקורס מתקדם במסלול "בקרה" בשנה ד'. היא מבוססת על מערכות סרוו ובקרה, , וכוללת שישה ניסויים ,שמטרתם להדגים ולהמחיש צדדים תיאורטיים ומעשיים במימוש אלגוריתמים שונים של שיערוך ובקרה. במסגרת המעבדה נדרשים הסטודנטים לתכנן , לממש , לבדוק ולנתח מערכות בקרה מסדר שני - רביעי, שיערוך פרמטרים של מערכות לינאריות ולא לינאריות ועוד. בין הניסויים : מטוטלת הפוכה, כדור על מגש, מעגל גבול, נהיגה אוטונומית ועוד
מעבדה ל - VLSI גלאים אחראי אקדמי: פרופ' אריה רוזין
מהנדס המעבדה: סרגיי מורנקו 8273
מיקום: חדרים 303-305
המעבדה המתקדמת לעיבוד ספרתי של אותות. אחראי אקדמי: פרופ' רג'א ג'יריס
מהנדס המעבדה: יעקב פיינגלרנט
מיקום: בניין כיתות, חדר 201.
המעבדה ניתנת כקורס מתקדם במסלול "עיבוד אותות" בשנה ד'. היא מבוססת על רכיב Zynq של חברת XILINX, וכוללת שישה ניסויים שמטרתם להדגים ולהמחיש צדדים תיאורטיים ומעשיים במימוש זמן-אמת של אלגוריתמי עיבוד אותות. הניסויים כוללים מימוש כלים בסיסיים בעיבוד אותות, וכן גם כלים מורכבים יותר בהקשרים של בעיות שונות, כגון ניתוח ספקטרלי בזמן אמת, סינון FIR ו- IIR, סילוק-טון בתדר קבוע ידוע מראש וסילוק-טון מסתגל (בתדר שאינו ידוע מראש ואינו קבוע) ושערוך ספקטרום.
מעבדה מתקדמת במבנה המחשב. אחראים אקדמיים: פרופ' דנה רון + פרופ' גיא אבן.
אחראי אדמיניסטרטיבי: מרקו מרקוב
מיקום: בניין כיתות, חדר 204.
פיתוח מעבדה זו ניתן כפרויקט שנה ד' לסטודנטים בתוכנית להנדסת מחשבים. התיכנון במעבדה נעשה באמצעות ISE Foundation של XILINX, והסימולאטור ModelSim. איתור השגיאות (דיבוג) נעשה באמצעות כלים שפותחו עבור מעבדה זאת, כמו גם מחשב לימודי מבוסס על כרטיס 50 - XSA של חברת XESS, הנקרא RESA-2.
נושאי הקורס כוללים:
-
תיכנון וסימולציה באמצעות מחשב.
-
תיכנון, מימוש ודיבוג החומרה באמצעות FPGA.
-
תיכנון מעבד RISC פשוט על גבי המחשב הלימודי. הכרת מרכיבים בסיסיים של ארכיטקטורת מחשב: זיכרון ראשי, באס ראשי, פרוטוקול לניהול באס.
מעבדת הוראה ומחקר - מעבדת האנטנות. אחראים אקדמיים: פרופ' אמיר בוג ופרופ' פבל גינזבורג
אחראי מעבדה: חיים קליינמן
מיקום: חדר 336, בנין וולפסון להנדסה מכנית
מעבדת האנטנות ממוקמת בתא חסר הד (anechoic chamber) בגודל של כ-8×5 מ"ר. בתא מותקנת מערכת מדידת עקומי קרינה ופיזור בשדה רחוק ובשדה קרוב, מתוצרת חב' Orbit-FR. המערכת מאפשרת מדידה אוטומטית של עקומי קרינה במספר קיטובים ומספר חתכים על פני תחום התדר רחב מ-1GHz ומעלה
מעבדת התקנים אלקטרונים מתקדמים
המעבדה לעיבוד תמונה. אחראי אקדמי: פרופ' נחום קריתי, פרופ' שי אבידן
מהנדס מעבדה: tuphrv scj
מיקום: בניין כיתות חדר 203
טל. 8014
מעבדת ההוראה לעיבוד תמונה תומכת בקורסים בתחום עיבוד תמונה, לרבות הקורס "עיבוד תמונות" והקורס "מעבדה מתקדמת בעיבוד תמונות".
המעבדה מציעה שירותי מחשוב וחבילות תכנה למגוון רחב של נושאים בתחום עיבוד ספרתי של תמונות, כגון: כיול תמונה (ניקוי רעש, שחזור תמונה מטושטשת, רגיסטרציה), שיפור תמונות באמצעות עיבוד אינטראקטיבי, סגמנטציה, שערוך פרמטרים ומדידות בתמונות, זיהוי מטרה, יצירה וניתוח של טקסטורות, מיזוג תמונות וסופר-רזולוציה. פעילות מחקרית במעבדה מתמקדת ביישומים בתחומי חישה מרחוק, בדיקות לא הרסניות, מטרולוגיה אופטית, מיקרוסקופיה, מולטי-מדיה ואיבחון רדיולוגי ממוחשב. המעבדה.
המעבדה לרכבים אוטונומיים. אחראי אקדמי: פרופ' בן-ציון בוברובסקי
מהנדס המעבדה: רועי רייך
מיקום: חניון הפקולטה להנדסה
המעבדה לרכבים אוטונומיים הוקמה בשנת 2020 בפקולטה להנדסה ובשיתוף התעשייה האווירית המוסיפה לתמוך בה. מטרת המעבדה הינה להכשיר את דור העתיד של המהנדסים בתחום המתפתח של נסיעה אוטונומית. במסגרת המעבדה מתבצעים בעיקר פרויקטי שנה ד' בתחום של מערכות אוטונומיות, וכן מועבר קורס משולב במעבדה לתלמידים לתארים מתקדמים. המעבדה מבוססת על רכב נוסעים רגיל, אשר עליו מותקנות מערכות מתקדמות, המבוססות על מגוון חיישנים כגון: מצלמות, חיישני ניווט, מכ"מ ולידאר, כל זאת במטרה לייצר יכולות של נהיגה אוטונומיות. הסטודנטים עוסקים בהטמעה ופיתוח של אלגוריתמים מתקדמים לאיסוף, ניטור וסיווג המידע הנקלט בחיישני רכב המעבדה על מנת לפתח אלגוריתמים לנסיעה עצמאית.
המעבדה הוקמה בסיוע מנהלת תחליפי דלקים במשרד ראש הממשלה ומכון שלמה שמלצר לתחבורה חכמה באוניברסיטה.
מעבדת הוראה: אלקטרוניקה - מעבדה (3). אחראי אקדמי: פרופ' עפר עמרני
מהנדס המעבדה: אלון דהן
מיקום: בניין וולפסון, חדר 306.
המעבדה לאלקטרוניקה (3) מכשירה את הסטודנטים לתואר ראשון בתכנון ובניית מעגלים אלקטרוניים דיגיטליים בסיסיים תוך ביצוע ניסויים קפדניים וצבירת ידע בסיסי באלקטרוניקה דיגיטלית. יתר על כן, המעבדה מספקת לסטודנטים את הידע הנדרש לשימוש במכשור אלקטרוני מודרני. התלמידים מתנסים ב: מעגלים משולבים בסיסיים; מונים; מפענחים; מרבבים ומפלגים; מעגלים דו-יציבים, חד-יציבים ואל-יציבים; אוגרי הזזה; רכיבי זיכרון; ממירי אנלוגי לדיגיטלי וממירי דיגיטלי לאנלוגי. בנוסף, התלמידים לומדים על FPGA על ידי ביצוע פרויקטים ב Verilog.